ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΓΚΛΟΥ;

Φιλικό προς το περιβάλλον και εργονομικό


Σας παρουσιάζουμε το νέο μας οικοδόμημα σε μορφή “ιγκλού” του 21ου αιώνα με τα αμέτρητα πλεονεκτήματα και τις χωρίς όρια πιθανότητές του προς εκμετάλλευση.

Έχουν κατασκευαστεί ολόκληρα χωριά τέτοιου τύπου σε εκτάσεις που καλύπτουν ολόκληρες μικρές κοινωνίες φτιαγμένες από διογκωμένο πολυεστέρα. Ο τρόπος που φαίνεται σαν οικοδόμημα είναι τόσο μαγικός έαν αναλογιστεί κανείς το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο, ένα ειδικής επεξεργασίας σε αντοχή, σαν το γνωστό μας φελοζόλ.

Σε τελική μορφή με διάμετρο 7,7 μέτρα, ύψους 3,85 μέτρων και εμβαδόν που ξεκινά από 44,5 τετραγωνικά μέτρα, εξαρτώμενο από τη χρήση του. Ανάλογα με την απαιτούμενη διαρύθμισή του θα μπορούσε να είχε και οροφή εσωτερικά σαν σοφίτα.

Ας παρουσιάσουμε, λοιπόν, τα πλεονεκτήματα του “ιγκλού” έπειτα από την περιγραφή του υλικού. Διογκωμένος πολυεστέρας πάχους 175 χιλιοστών, ένα υψιλής αντοχής υλικό κατάλληλο για κατασκευή, ανθεκτικό στο βάρος και την πίεση. Βασικοί παράγοντες είναι ότι δε σαπίζει σαν το ξύλο, δε σκουριάζει σαν το μέταλλο και δεν ελκύει τους τερμίτες κι έτσι προσδίδεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο υλικό. Είναι πολύ ελαφρύ από μόνο του με αποτέλεσμα τη φυσική σταθερότητά του και ανθεκτικότητά του έναντι όλων των τύπων σεισμών.

Η ποσότητα της ενέργειας που απαιτείται για να δροσιστεί ή ζεσταθεί το εσωτερικό είναι υπερβολικά χαμηλή, εάν λάβουμε υπόψην μας ότι για παράδειγμα ένα κλιματιστικό σώμα για 10 τετραγωνικά μέτρα σε ένα κοινό οικοδόμημα έιναι ικανό να καλύψει ολόκληρο το “ιγκλού”, λόγω του καμπυλωτού σχεδιασμού του που διατηρεί τις διαφορετικές θερμοκρασίες που θα αποδώσουμε στο εσωτερικό του. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι λόγω σχήματος διαχέεται πολύ καλύτερα ο ατμοσφαιρικός αέρας στο εξωτερικό του με πολύ λιγότερες πιέσεις.

Ολοκληρωμένη και στημένη η κατασκευή μπορεί να είναι έτοιμη εντός 1 και μόνο ημέρας καθώς το βάρος του είναι στο ελάχιστο και εξαιτίας όλων των υλικών μόνωσης που στρώνονται και στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικότου η τελειοποίησή του είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη.

Φιλικό προς το περιβάλλον και λόγω υλικών αλλά και εξοικονόμισης ενέργειας.Σημαντικό είναι, επίσης, και το γεγονός ότι οι επικαλύψεις του με αδρανή υλικά αποτρέπουν την καύση του σε περίπτωση φωτιάς.